Pages Menu
Categories Menu

Posted by on nov 8, 2015

Julehygge-traditioner

Hver familie er forskellig. Det betyder også at hver familie fejrer jul på hver sin måde og dermed også julehygger på hver sin måde. Hvor nogle foretrækker de mange gode julefilm i tv’et, vil nogle hellere slide foran komfuret for at lave de bedste julesmåkager hidtil (mere info her). Nogle finder troen frem og går i kirke, imens de fleste nok bare kommer for sangene og julehyggens skyld.

Og hvis ens familie bare ikke lige er den type, der laver så meget sammen, så er der altid den lidt nemme løsning; pynt op til jul. Det skal nok få julehyggen frem.

Forskellige familier, forskellige traditioner

Julehygge familieHver familie har forskellige former for traditioner i julen, der er med til at sprede julehygge måske både til dem selv og andre omkring dem. Nogle kan godt lide at bage småkager et par dage før jul, nogle gør det på selve dagen. Andre tager i kirke juleaftensdag, mens andre bliver hjemme og hygger med varm kakao med skumfiduser og tilberedning af maden.

Julehyggetraditionerne har det nogle gange med at gå i arv gennem generationer. Det må være særligt specielt for især de ældre i familien at se, at den måde de lavede julehygge i gamle dage er blevet gentaget gennem tiden og nedarvet til den yngre generation. Samtidig er det sjovt for de yngre i familien at høre på historier om, hvordan bedsteforældrene julehyggede på næsten samme måde bare i en anden tid og kontekst.

Find din julehygge

Det er meget forskelligt, hvilken form for julehygge det ville være godt at indføre i ens egen familie. Familier er meget forskellige og nogen har mere travlt end andre. Samtidig er familier også vant til at omgås hinanden på hver siden måde. Hvis man er vant til at nyde en god film sammen en fredag aften med lidt snolder på bordet, er det meget nærliggende at overføre denne til en jule-kontekst og gøre det til lidt julehygge i stedet for bare almindelig hygge. Hvis man nu er den mere aktive form for familie er det måske ikke så nærliggende at flade ud i sofaen. Her skulle man måske hellere bruge nogle lidt mere aktive aktiviteter for at bringe julehyggen ind i hjemmet.

Men hvis alt går galt, tiden går for hurtigt og man simpelthen bare ikke kan finde ud af at lave noget julehygge sammen, så hjælper det altid at pynte ordentlig op til jul. Nogle røde nisser og julemænd skal nok få julehyggen til at fylde hjemmet.